factureaza.ro
Tu ce facturezi azi?

Presă

Articole din presă și apariții TV

Foto: iqads.ro

iqads.ro

"Facturează.ro - un contabil online care rezolva fluxul facturilor de la emitere până la încasare"

"Asa rezolvăm problema contabilitatii primare, în special întreg fluxul de lucru de la emiterea facturii până la încasare. Si facem asta cu o unealtă eficientă, stabilă şi prietenoasă.

Universul fiscal poate părea pentru unii greoi și confuz. Ne străduim să-l facem mai prietenos, mai abordabil și credem că simplitatea și claritatea în comunicare sunt esențiale în acest sens. [..]"

Articolul întreg pe iqads.ro


Foto: realitatea.net

realitatea.net

"Primul serviciu românesc de emitere a facturilor online, utilizat de 10.000 de IMM-uri"

"Primul serviciu românesc de emitere a facturilor online, a depășit luna aceasta pragul de 10.000 de utilizatori, majoritatea firme mici și mijlocii, care au emis peste 600.000 de facturi, proforme, avize și chitanțe începând din 2007 când serviciul a fost lansat.

Serviciul de facturare online este adresat antreprenorilor și firmelor fără departament intern de contabilitate și are scopul de a simplifica procesul de emitere și gestiune a documentelor fiscale [..]"

Articolul întreg pe realitatea.net


Foto: jurnaluldeafaceri.ro

jurnaluldeafaceri.ro

"Factureaza.ro a ajuns la 10.000 de utilizatori"

"Am dezvoltat acest serviciu pornind de la propria noastră nevoie de a facilita procesul anevoios de emitere a documentelor fiscale. Neavând un departament propriu de contabilitate, emiterea facturilor a devenit, odată cu creșterea numărului de abonați la serviciile noastre, o sarcină neplăcută și un mare consumator de timp. Astfel, am dezvoltat serviciul factureaza.ro pentru a ușura acest proces, una dintre primele facilități fiind emiterea recurentă automată a facturilor" - Mihai Târnovan, co-fondator Cubus Arts - dezvoltatorul serviciului.

De la lansare, serviciul a fost dezvoltat permanent prin intermediul unui dialog constructiv cu clienții, fiind adăugate constant funcții noi la cererea abonaților și în concordanță cu analiza obiectivă a nevoilor acestora. Printre acestea se numără posibilitatea expedierii facturilor direct la un număr de fax, posibilitatea de a emite facturi internaționale în mai multe limbi sau exportul către programul de contabilitate SAGA. [..]"

Articolul întreg pe jurnaluldeafaceri.ro


computerworld.ro

"Factureaza.ro a depășit 10.000 de utilizatori"

"Factureaza.ro a reușit astfel să facă mai ușoară generarea și gestiunea facturilor, oferind echipelor mici de întreprinzători o alternativă mai simplă și mai ieftină decât oricare alta: serviciul accelerează și automatizează procesul de facturare, permițând chiar și utilizatorilor neavizați să preia controlul asupra procesului de emitere a facturilor. Pe lângă facturi ordonate și stocate în siguranță, beneficiarii serviciului pot accesa diverse alte informații cum ar fi statistici despre sumele încasate de la clienți pe perioade de timp, sume restante, total facturat vs. total lucrat sau încasat etc.

Serviciul factureaza.ro a fost primul care a oferit un API clienților permițând astfel integrarea cu alte softuri precum soluțiile de e-commerce. API-ul facilitează integrarea cu orice alt sistem software ca o componentă complet funcțională care automatizează întreg procesul de facturare și încasare. Pe lângă multe funcții noi pe care serviciul nostru le-a acumulat în timp, cel mai important avantaj pe care îl oferă rămâne acela că acum poți avea toate facturile în același loc, ordonate în funcție de ce criteriu alegi tu și ușor de accesat oricând, de oriunde", declară Mihai Târnovan, co-fondator Cubus Arts – dezvoltatorul serviciului. [..]"


Pro TV - iLikeIT


Business Standard

"Doar cinci minute ca să emiți o factură"

"Cat valoreaza cateva ore pentru un avocat? Dar pentru un arhitect? [..]
Avand experienta pierderii de timp din cauza birocratiei, antreprenorul a initiat solutia de facturare online, prin care companiile au posibilitatea de a-si gestiona facturile si alte documente contabile (avize, chitante, proforme) online, fara a fi necesara instalarea vreunui program. Tot ce este necesar este o conexiune la internet, iar apoi facturile se pot trimite pe e-mail in loc de posta, clientul poate fi notificat automat la data scadentei, facturile emise in trecut pot fi gasite rapid, se pot defini abonamente prin care se emit automat facturi periodic. [..]"


Business Magazin

"Dă-mi factura pe mail"

"Ideea site-ului a pornit tocmai de la nevoia noastra de gestiona mult mai simplu activitatile birocratice de care se loveste pana la urma orice firma [..]

Prin intermediul serviciului de facturare, care poate fi accesat de oriunde, cu conditia sa existe o conexiune securizata, similara celor folosite in aplicatiile de tip e-banking, orice firma din Romania poate emite online facturi, proforme, chitante sau avize. Pana acum, pe factureaza.ro au fost emise in total peste 28.000 de astfel de documente care pot fi trimise ulterior pe e-mail clientilor, tiparite pentru a fi expediate prin posta sau pentru a fi trimise firmei sau departamentului de contabilitate.

In plus exista diferite functii de administrare a clientilor si a produselor, posibilitatea de emitere automata a facturilor si de retrimitere automata a facturilor scadente [..]"

Articolul întreg pe www.businessmagazin.ro


Mapă de presă

În continuare vă punem la dispoziție răspunsurile la câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre factureaza.ro:

Cum functioneaza programul de facturare?

Factureaza.ro este un serviciu online de gestiune a facturilor si altor documente contabile (avize, chitante, proforme). Facturarea online permite emiterea acestor documente fara a fi necesara instalarea vreunui program. Tot ce este necesar este o conexiune la Internet.

In cateva minute, orice firma sau PFA se poate inregistra si poate incepe sa emita facturi. Acestea pot fi apoi trimise pe email către clienti, tiparite pentru a fi trimise pe posta sau descarcate pentru a fi trimise departamentului de contabilitate. In plus exista diferite functii de administrare a clientilor si a produselor, posibilitatea de emitere automata a facturilor si de retrimitere automata a facturilor scadente.

Fiind un serviciu online, factureaza.ro poate fi accesat de pe orice calculator pe baza unei parole. El poate astfel fi astfel folosit din oricate locatii, simultan chiar.

Toate datele sunt transmise securizat folosind o tehnologie similara celei folosite la sisteme de e-banking sau e-commerce iar copiile de siguranta facute periodic protejeaza impotriva pierderii informatiilor.

Cui se adreseaza?

Segmentul caruia ne adresam in primul rand sunt firme micro/mici si PFA din orice domeniu.

Printre clientii nostri se numara societati cu cele mai diferite activitati - de la ITC la transporturi, si de la contructii la consultanta juridica.

Este de asemenea o solutie ideala pentru firmele noi - costuri mici, acces rapid si posibilitatea de a incepe emiterea facturilor in 5 minute.

Care este beneficiul pe care-l aduce acest program firmelor?

In primul rand utilizarea serviciului factureaza.ro simplifica foarte mult intregul proces de gestionare a facturilor, proformelor, avizelor si chitantelor. Aceasta inseamna mai putin timp pierdut cu activitati neproductive ceea ce se traduce intr-o eficientizare a activitatii firmei.

Trimiterea facturilor pe email in loc de posta, notificarea automata a clientului la data scadentei, gasirea rapida a facturilor emise in trecut, posibilitatea de a defini abonamente prin care se emit facturi periodic automat ... Sunt doar cateva exemple pentru felul in care factureaza.ro reduce timpul necesar activitatii de facturare.

Cum v-a venit aceasta idee de afacere?

Situl a fost lansat in aprilie 2007 dupa o perioada de 2 luni de teste la care au participat peste 50 de utilizatori. Ideea crearii sitului s-a nascut din nevoia interna a firmei Cubus Arts de a inlesni activitatile birocratice de care orice firma se loveste. O solutie online a adus flexibilitatea de utilizare oricand si de oriunde, un avantaj considerabil mai ales pentru micii intreprinzatori.

Ce potential are nisa asta de piata?

Segmentul de piata caruia de adresam este in continua crestere odata cu acceptarea tot mai larga a Internetului in general si a serviciilor online in special in mediul business din Romania.

Ce economii poate face o firma daca foloseste programele acestea?

In primul rand se economiseste timp: la emiterea facturilor, la trimiterea lor, etc. Timpul economisit are pentru fiecare o anumita valoare.

Sa luam ca exemplu retrimiterea automata a facturilor scadente care poate economisi cateva ore pe luna intr-o firma mica. Cat valoreaza cateva ore pentru un avocat? Sau pentru un arhitect ? Un alt indicator foarte important pentru costurile aferente unei solutii IT este TCO (total cost of ownership). Acesta masoara costul total legat de implementarea unei anumite solutii IT. Astfel, daca comparam costurile serviciului factureaza.ro cu costurile unui software traditional, trebuie avute in vedere pe langa costurile upfront si costurile 'ascunse' ale unei solutii traditionale (mentenanta serverelor, securizarea solutiei, sisteme de backup al datelor, eventuale costuri aditionale de licentiere pentru softuri conexe precum baze de date etc.)

Alte economii se obtin prin inlocuirea trimiterii prin posta cu trimiterea prin email; de asemenea folosirea concomitenta a serviciului din mai multe locatii poate reduce din costurile de telecomunicatii.

Cum ajuta aceasta solutie mediul de business din Romania?

Fluidizarea fluxului de documente este un mare avantaj al facturarii electronice. Serviciul factureaza.ro ajuta mediul de business prin reducerea timpului necesar facturarii, prin centralizarea facturilor si posibilitatea de a fi accesate de oriunde prin intermediul Internetului.

Ce alte produse ofera firma dumneavoastra si ce oportunitati ofera firmelor?

Firma Cubus Arts se concentreaza pe implementari de solutii Web 2.0 bazate pe softuri open source (de la portaluri de prezentare si solutii de management al continutului, la portaluri sociale si solutii de e-commerce)

Ce castiguri/oportunitati poate aduce un business ca al dumneavoastra?

Piata aplicatiilor web este una dintre cele mai promitatoare in industria IT. Pe piata autohtona utilizarea de asftel de aplicatii si a softului oferit ca serviciu (SaaS) este inca intr-o faza incipienta si are un potential mare inca neexploatat. Multe firme in Romania nu inteleg inca avantajele unei asftel de solutii in fata software-ului traditional din cauza imaturitatii pietei si a investitiilor relativ mici in infrastructura IT. Potentialul este cu atat mai mare cu cat avantajele aplicatiilor web vin sa acopere cerintele firmelor romanesti de minimizare a costurilor legate de infrastructura IT.

Ce iti trebuie ca sa demarezi un astfel de business?

Existenta unei cerinte pe piata acoperita insuficient, experienta in dezvoltarea si intretinerea aplicatiilor web sau un partener care sa preia partea de dezvoltare si o buna intelegere a cerintelor clientilor. Noi consideram ca este foarte important sa reactionam prompt la nevoile clientilor nostrii. De aceea suntem deschisi la un dialog oricand unul dintre clientii nostri ne cere sa implementam o facilitate noua.

Cine sunt clientii dumneavoastra ?

In prezent factureaza.ro are peste de clienti, in principal firme mici, firme cu filiale in mai multe regiuni (care beneficiaza de accesul centralizat la facturi) si persoane fizice autorizate, cu diverse domenii de activitate. Prin adaugarea de functionalitati noi precum fise de pontaj integrate cu sistemul de facturare (facilitate care va intra saptamana aceasta in teste pe versiunea demo), cautam sa venim in intampinarea clientilor care factureaza un tarif stabilit pe ora (avocati, freelanceri, contabili, designeri, arhitecti, profestionisti IT etc.)